عکسهایی که در گالری تصاویر شاهد آن هستید میوه های گرمسیری بلوچستان هستند که حا صل دست رنج کشاورزان
سخت کوش و خونگرم خطه جنوب شرق کشورعزیزمان هستند که پس از ماهها تلاش وزحمت درجهت به ثمرنشاندن
دست نشانده هایشان ازهیچ تلاشی دریغ نکرده ودرراستای پایداری کشاورزی سنتی منطقه و صادرات محصولات کمیاب گرمسیری
به دیگرنقاط کشور شبانه روز درتکاپو و تلاشند.
ازجمله میوه های گرمسیری میتوان به:انبه(نارس{سبز}-رسیده{زرد}) ، لیموترش ، پرتغال ، لیموشیرین ، موز ، خربزه درختی
، ترنج ،نارنج و... رانام برد.
در این فصل (تابستان)درختان خرما به بار می نشینند وفصل خرماپزون (به لفظ بلوچی هامین)شروع میشود ومحصول خرما
به بارنشسته توسط مردم بصورت بسته بندی های سنتی درظروف حلبی(به لفظ بلوچی پیپ)ویادر ظروفی که با برگ درخت خرما ساخته
میشوند(به لفظ بلوچی سُند و کَپات)درآورده میشوند وبرای صادرات به اقصی نقاط کشورفراهم میشود.
عمده خرمای موردنیاز سطح استان از نخلستانهای شهرستانهای سراوان - ایرانشهر - سرباز وبه صورت کمتر ازدیگر شهرستانهای استان بدست میاد
همچنین لازم به ذکر است که خرمای این استان بدلیل کمبود مراکز بسته بندی صنعتی وپیشرفته به استانهای همجوار ازجمله استان کرمان وشهربم
منتقل شده و درآنجا دربسته بندی هایی به نام (خرمای بم)بسته بندی میشود و دگر بار به استان انتقال داده میشوند ودرسطح استان توزیع میشوند
که باید مسوولین زیربط فکری به حال این مشکل مردم استان سیستان وبلوچستان بکنند.
انبه ازجمله میوههای گرمسیری است که به دوصورت نارس و رسیده درفصل تابستان در بازارموجود میباشد ازاین رو میتوان از انبه به شکلهای مختلف
خوردن-شربت(نوشیدنی)-ترشی استفاده کرد، که دراینجا ما قصد داریم شماراباتهیه ی ترشی انبه آشنابسازیم
برای این کاراز انبه ی نارس(سبز)استفاده میشود:
ابتدا انبه هارا به تکه های ریز(به دلخواه)تبدیل میکنند سپس به تکه های انبه نمک و زردچوبه اضافه میکنند وبه مدت1تا2ساعت رهامیکنند تا آبشون کاملاخشک بشه
وبعداز خشک شدن آب انبه ها سیر،فلفل و ادویه ی مخصوص ترشی انبه را به آنها اضافه وخوب مخلوط میکنن و در آخردرظروف مخصوص
قرارمیدهند وبه آنها روغن مایع ویاکه روغن مخصوص پاکستانی(البته کمترمورداستفاده قرار میگیرد)بسته به اندازه ظرف می افزایند ودر آخر
ترشی بدست آمده رابه مدت25روز تا1ماه در اتاقی که هوای خنکی داشته باشد یا در یخچال نگهداری میکنند و بعدازسپری شدن مدت ذکرشده ویاچندروز زودتر به همراه هر وعده غذایی مورداستفاده قرارمیدهند.